Goran Stojičić

osnivač i urednik

Izdavačka kuća Besani je osnovana 2021. godine, sa sedištem u Beogradu, a nastala je iz dugogodišnjeg književnog i izdavačkog iskustva njenog osnivača, pisca Gorana Stojičića. U protekloj godini objavili smo nekoliko naslova koji su naišli na veliko interesovanje čitalačke publike, među kojima je zbirka poezije Dylana Hormana, kapitalno delo iz 14. veka Dalimilova hronika, najprodavanija knjiga u Hrvatskoj Tisje Kljaković Brajić U Malu je uša đava, a u pripremi je i zbirka priča najpoznatijih srpskih pisaca među kojima su Dejan Stojiljković, Vladimir Arsić, Miomir Petrović, Miša Majić, Đuro Radosavović, Goran Skrobonja, Muharem Bazdulj, Ivan Tokin i Mario Liguori.

Cilj našeg poslovanja je da autorima pružimo sve usluge koje su im potrebne da u najkraćem roku i pod najboljim uslovima u široj javnosti.ostvare poziciju koju zaslužuju. Iz tog razloga smo oformili tim koji se bavi uredništvom, lekturom i korekturom, dizajnom, marketingom i svim ostalim poslovima koji su neophodni da se jedna knjiga objavi.

Naročitu pažnju posvećujemo novim i neafirmisanim autorima tako što smo za njih kreirali platformu Mezanin, uz pomoć koje mogu da samostalno učestvuju u objavljivanju svojih prvih dela, a da uz naše iskustvo dobiju realan model po kojem će njihova knjiga naći put do svojih čitalaca.

Besani logo